Aktuelt
Den 14. – 15. november arrangerer RVTS Vest og RVTS Sør kurs om helhetlig debriefing.
Kurset har fokus på hvordan lære av kriser og katastrofer ved hjelp av metoden Helhetlig Debrifefing. Kurset er en to dager workshop i opplæring om gjennomføring av helhetlig debrief. Metodikken tar sikte på å styrke læringen i krisearbeid. Et viktig aspekt ved metoden er at kriser ikke bare er belastende, men også gode muligheter for læring og utvikling.
I veilederen «Mestring, samhørighet og håp», gis kommunene ansvar for å yte nødvendige og forsvarlige helse- og omsorgstjenester til sine innbyggere. Psykososial oppfølging ved «kriser, ulykker og katastrofer av et hvert omfang og enhver karakter» er en integrert del av dette ansvaret.
Vi vil disse to dagene arbeide med kriseteamene for at de skal være i stand til å gjennomføre denne i sin egen praksis.
Innhold i workshopen
Leder og veileder av samlingen vil være førsteamanuensis Christian Moldjord som utviklet metoden og har tatt doktorgrad på dette emnet. Christian har arbeidet mange år ved Luftkrigsskolen og har arbeidet i praksis med team i krise/krig. Han er en meget dyktig foreleser og veileder.
Helhetlig debriefing ble iverksatt som en del av erfaringsbasert læring i det norske Luftforsvaret. Denne utvidede formen for debriefing kan beskrives som «et læringsrom, besående av fire ulike debriefing/refleksjonsverktøy som skal ivareta læring og restitusjon etter en hendelse» .
De fire delene består av:
1. Handlingsorientert operativ debrief
2. Relasjonsorientert debrief
3. Selvforståelse/utviklingssamtale
4. Avlastning og re-orientering før læring – Kollegastøtte
Målgruppe:
Kriseteamledere og kriseteammedlemmer
Pris:
Gratis. Overnatting dekkes for deltagere som kommer tilreisende (det er satt av rom). Deltaker betaler selv eventuelle reisekostnader.
Sted:
Scandic Hotell Ørnen, Bergen
Maks antall deltakere:
70
Vi ønsker fortrinnsvis deltakelse fra hele kriseteam. Det er begrenset antall plasser og det er først til mølla prinsippet.
Gå til påmelding:
Påmeldingsfrist: 31. oktober (merk at arrangementet kan bli fulltegnet før påmeldingsfrist).
Relatert:
Kompetanseprogrammet “Bli en gruppeveileder”, 21. – 23. november 2023