Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Følger av tortur – Behandling av torturoverlevarar – Dokumentasjon av tortur: Kva bør du vete?

01/10/2013 @ 10:00 - 14:00

Invitasjon_temadag_thumbFørelesarar:

Rolf Vårdal er utdanna fysioterapeut. Fysioterapeut i klinisk arbeid frå 1991-2009, 1998-2009 også med flyktningar/asylsøkarar, fleirtalet med traumatiske erfaringar; krig, fengsling, tortur, dramatisk flukt, m.m. Har vore ved RVTS Vest frå 2006, avbrote av ein periode (2010-2012) som integreringskonsulent ved Introduksjonssenteret for flyktningar i Bergen kommune.

Særleg fokus: Har jobba mykje med personar med torturopplevingar, ser kor viktig fysisk og annan aktivitet er for menneske med slike og andre traumatiske opplevingar.­ Vidare fokus på det ”menneskelege” aspekt i relasjonen, ikkje kun det vi kallar for terapi.

Marie-Christine Merametdjian er utdanna psykologspesialist. Ho har arbeidd i psykisk helsevern, poliklinisk og på sengepost, samt på BUP og på Familierådgjevingskontor. Ho har arbeidd lengst med flyktningar/asylsøkarar i Psykososialt team for flyktninger i Nord-Norge, sidan RVTS Nord og no RVTS Vest. I tillegg til å ha undervising, rettleiing og konsultasjon i flyktningfeltet arbeider ho 20% klinisk med flyktningpasientar på Kronstad allmennpsykiatriske poliklinikk.

Særleg fokus: Ho underviser om: Behandling av traumatiserte med flyktningbakgrunn,­ Kommunikasjon og bruk av tolk, Kompleks traumatisering og nyare traumeteori m.m. Ho driv fleire rettleiingsgrupper i region vest.

Meir informasjon og påmeldingslenke kjem!

Stad: Førde. Vi kjem tilbake til lokale

Detaljer

Dato:
01/10/2013
Tid
10:00 - 14:00
Kategori for Arrangement: