Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

07.05.15: Forebyggingsforum 2015

07/05/2015 @ 09:00 - 15:45

Forebyggingsforum_banner

I Noreg treng vi meir kunnskap om sjølvmord blant flyktningar/asylsøkjarar og ikkje-vestlege innvandrarar. Målsetjinga med denne konferansen er å løfte fram det vi veit om dette og samstundes sjå på ny kunnskap og erfaringar frå dei som forskar på/arbeider med desse menneska.

Les nyhet om konferansen

Viktig: Dette er eit gratis arrangement, men du må gje beskjed seinast 23. april dersom du likevel ikkje kan delta. Dersom du ikkje gir beskjed, vert du belasta med 500,-.

Program

09.00: Innleiing ved Annie Norevik og Patrick O’Loughlin

09.20: Psykisk helse hos flyktningar, Marie-Christine Merametdjian

09.50: Tortur og selvmord, Rolf Vårdal

10.20: Selvmord i en tverrkulturell kontekst: en palestinsk psykologs refleksjoner om møte med temaet hos bl.a. muslimske klienter, Rafik Awadallah

10.45: Pause

11.00: Selvmord i islam, Sunniva Lye Axelsen,

12.00: Lunsj

13.00: Selvmord blant innvandrere, Anne Reneflot

14.00: Pause

14.15: Jeg ønsker bare å dø og forsvinne. Samtaler rundt Islam og selvmord med ungdom og voksne utsatt for tvangsekteskap og æresrelatert vold, Elisabeth Harnes

15.00: Pause

15.15: Et rop om smerte: selvmord blant papirløse migranter, Valeria Markova

15.45: Avslutning

Førelesarar

Førelesarar

ReneflotAnne Reneflot, avdelingsdirektør, PhD, Folkehelseinstituttet

Anne er avdelingsdirektør ved avdeling for helseovervåking og selvmordsforebygging v/divisjon for psykisk helse v/Nasjonalt Folkehelseinstitutt. Ho har en doktorgrad i demografi.

 

 

SONY DSCMarie-Christine Merametdjian, psykologspesialist, fagteam flyktninghelse og tvungen migrasjon, RVTS Vest

Marie-Christine har jobba mykje med og underviser i behandling av traumatiserte med flyktningbakgrunn, kommunikasjon og bruk av tolk, kompleks traumatisering og nyare traumeteori m.m. Ho har utvikla undervisningsprogrammet “traumebehandling i vest” saman med kollega Sylvi R. Fiskerstrand.

 

brosjyreSunniva Lye Axelsen, mastergrad i arabisk språk og kultur med oppgaven Selvmord i Islam, flere års opphold i Midtøsten. Skjønnlitterær forfatter.

 

 

 

 

image001Rafik Awadallah, klinisk psykolog, PhD, Nygård skole/Bergen kommune.

 

 

 

 

Rolf_farger_webRolf Vårdal, spesialkonsulent og fysio­terapeut, fagteam flyktninghelse og tvungen migrasjon, RVTS Vest

Rolf har gjennom sitt yrke som fysioterapeut jobba mykje med flyktningar/asylsøkarar, fleirtalet med traumatiske erfaringar frå krig, fengsling, tortur, dramatisk flukt, m.m. Har jobba mykje med personar med torturopplevingar, og oppteken av kor viktig fysisk og annan aktivitet er for menneske med slike og andre traumatiske opplevingar.

 

ElisabethElisabeth Harnes, minoritetsrådgiver, Forebyggingsenheten, IMDI Vest

Elisabeth  er minoritetsrådgiver i IMDi og jobbar til dagleg med forebygging og rettleiing i arbeidet mot tvangsekteskap og kjønnslemlesting og alvorleg begrensing av unges frihet. Ho har internasjonal jobberfaring fra terapeutisk og sosialt arbeid i USA og Kenya. Er utdanna familieterapeut og har en fagbakgrunn innanfor interkulturell kommunikasjon og religion. Ho har skrevet følgande Mastergrad: «Re-defining your Black Self the Muslim Way.» Conversions from Christianity to Islam among African-Americans.

 

ValeriaValeria Markova, psykolog og stipendiat, Helse Bergen, Helsetilbud for papirløse i Bergen

Valeria Markova er psykolog og stipendiat tilsatt ved Helse Bergen. Ho har vore med på å starte den frivillige organisasjonen Helsehjelp til papirløse i Bergen kor ho også bidreg som psykolog. I hennar doktorgradprosjekt utforskar ho etniske og kulturelle forskjellar i forståing av depresjon.

 

 

Detaljer

Dato:
07/05/2015
Tid
09:00 - 15:45
Kategori for Arrangement:

Sted

Pinsekirken tabernaklet
Marken 27
Bergen, 5017 Norge
+ Google-kart