Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

05.06.14: Mini-konferanse for skoleledere om forebygging av selvmord og selvskading i skolen

05/06/2014 @ 09:30 - 12:00

Skoleledere er travle mennesker. Derfor har vi ­laget en kompakt versjon av den større konferansen vår om selvmord og selvskading (Møllehagenkonferansen 2014) med to ­sentrale personer fra Miami Dade county public school district i Florida. Der har de redusert selvmord blant skoleelever drastisk over en årrekke ved hjelp av ­effektive systematiske strategier. Miami Dade er ett av USA’s største byskoledistrikt med over 340.000 elever i grunnskolen. RVTS Vest sammen med Mølle­hagen skolesenter tilbyr fra 2015 et initiativ til skoler i utvalgte større kommuner på Vestlandet basert på tilsvarende prinsipper.

Skole- og krisepsykolog og leder for offentlige psykolog­tjenester i skoledistriktet i Florida, Frank Zenere vil redegjøre for det faglige grunnlaget og metodene som inngår. Joaquin Hernandez er rektor­ ved en større skole i samme distrikt med utdanning innenfor ledelse og organisasjon. Han vil fortelle om det selvmordsforebyggende arbeidet sett fra en skoleleders ståsted. Begge presentasjonene vil foregå på engelsk. Det blir anledning til å stille spørsmål til foredragsholderne.

Formiddagens skolelederkonferanse avsluttes med lunsj torsdag 5. juni. Umiddelbart etterpå starter den mer omfattende konferansen med de samme to pluss en tredje representant for skole­distriktet, Odalys Acosta. Hun er skole- og familierådgiver og har arbeidet mye direkte med elever som er i vanskelige livssituasjoner. Se egen invitasjon til denne konferansen som avsluttes fredag 6. juni. Deltakere på skolelederkonferansen er selvsagt invitert til å delta begge dagene.

Forelesere

zenerreFrank Zenere, psykolog og spesialist i krisehånd­tering er ansatt som psykolog i Miami-Dade i ­Florida. Dette skoledistriktet har ansvar for 350 000 elever og er det fjerde største i USA. Frank Zenere er sentral i lokalsamfunnets innsats på forebyggende tiltak i skolen. Her tenkes det både implisitt og eksplisitt. Alle forebyggende tiltak er samordnet. Samtidig er de opptatt av å sette navn på problemer. ­Hverken vold, kriminalitet eller selvmord er tabu. Ved traumatiske ­hendelser på skolene, som plutselig død, selvmord, sykdom og naturkatastrofer, skal Frank Zenere bistå både studenter og ­ansatte. Utenom krisene underviser han skolepersonale både om forebygging og krisehåndtering. Særlig har han fokus på selvmordsproblematikk.

Bilde_2utsnittJoaquin P. Hernandez, rektor ved Barbara Gole­man Senior High School Miami, er født I La ­Habana, Cuba. Familien hans immigrerte til USA i 1961. Han bor i Miami, Florida og er ­ansatt i ­Miami-Dade skoledistrikt. Han har studert ­psykologi og har en master i «Educational Leadership» fra Florida Internasjonale universitet. Han begynte sin karriere i skoleverket i 1980 og er nå rektor ved Barbara Goleman Senior High School.

 

Program

0930 Welcome, Registration, coffee

1000 Frank Zenere: Prevention of suicide and self-injury: Why should the school get involved? The “Trust councellor» / «Gate keeper» roles.

1100 Joaquin P. Hernandez: A principal’s perspective on costs, time investments and gains from preventive initiatives.

1200 Lunch – end of mini conference

Praktisk

Sted: Scandic Bergen City

Pris: 600,- (2000,- ved deltagelse på begge konferansene, 1000,- for deltagelse på mini-konferansen + dag 1 på Møllehagenkonferansen ).

Påmelding: Elektronisk påmeldingsskjema

Påmeldingsfrist: 5. mai 2014. Bindende påmelding.

Overnatting må bestilles av deltakerne selv og kan bestilles på bergencity@scandichotels.com eller på telefon 55 30 90 80. Vi har satt av en romblokk på 50 hotellrom.

Bookingkoden er: RVT050614

Rom som ikke blir brukt går tilbake til vanlig salg den 24 april. Vær tidlig ute.

Last ned invitasjon til utskrift på jobben

[wpfilebase tag=file id=137 tpl=simple /]

Detaljer

Dato:
05/06/2014
Tid
09:30 - 12:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Scandic Bergen City
Håkonsgaten 2
Bergen, Norge
+ Google-kart