Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

05.-06.06.14: Møllehagenkonferansen 2014 – Forebygging av selvmord og selvskading i skolen

05/06/2014 @ 12:00 - 06/06/2014 @ 15:00

Mollehagenkonferanse2014_Banner

 

Målgruppe:

Ansatte i skoler og andre som jobber med barn og unge i region vest.

Å gi barn og unge best mulig grunnlag for et godt liv er i sum skolens overordnete oppgave. Selvmord tar i befolkningen totalt sett dobbelt så mange liv som trafikkdøden. Blant barn er heldigvis selvmord sjeldne, men fra ungdomsskolealder vet vi at forekomsten øker. Mange som tar livet sitt senere tenkte sine første selvmordstanker omtrent da de begynte på skolen. Selvskading skremmer og skaper uro i skolemiljøet, barn og voksne er ofte rådville overfor fenomenet.

Forebygging av selvmord og selvskading står på agendaen når vi inviterer til to spennende dager i Bergen i juni. I ett av USA’s største skoledistrikt, Miami Dade i Florida, har fagfolk arbeidet systematisk med forebygging av dette i mer enn femten år, og de har oppnådd svært gode resultater. Vi har vært så heldige å få tre sentrale personer fra dette arbeidet til konferansen i Bergen i juni.

Frank Zenere (skole- og krisepsykolog), Joaquin P. Hernandez, (rektor med utdanning i psykologi og ledelse) og Odalys Acosta (dramalærer, skole- og familierådgiver, spesialist sosialt arbeid) vil fortelle og vise oss eksempler på deres arbeid. Vi kan garantere to inntrykksfulle og spennende dager! PS: Foredragene vil være på engelsk når tittelen er engelsk.

Om foreleserne

zenerreFrank Zenere, psykolog og spesialist i krisehånd­tering er ansatt som psykolog i Miami-Dade i ­Florida. Dette skoledistriktet har ansvar for 350 000 elever og er det fjerde største i USA. Frank Zenere er sentral i lokalsamfunnets innsats på forebyggende tiltak i skolen. Her tenkes det både implisitt og eksplisitt. Alle forebyggende tiltak er samordnet. Samtidig er de opptatt av å sette navn på problemer. ­Hverken vold, kriminalitet eller selvmord er tabu. Ved traumatiske ­hendelser på skolene, som plutselig død, selvmord, sykdom og naturkatastrofer, skal Frank Zenere bistå både studenter og ­ansatte. Utenom krisene underviser han skolepersonale både om forebygging og krisehåndtering. Særlig har han fokus på selvmordsproblematikk.

Bilde_2utsnittJoaquin P. Hernandez, rektor ved Barbara Gole­man Senior High School Miami, er født I La ­Habana, Cuba. Familien hans immigrerte til USA i 1961. Han bor i Miami, Florida og er ­ansatt i ­Miami-Dade skoledistrikt. Han har studert ­psykologi og har en master i «Educational Leadership» fra Florida Internasjonale universitet. Han begynte sin karriere i skoleverket i 1980 og er nå rektor ved Barbara Goleman Senior High School.

Bilde_9utsnitt1Odalys Acosta, rådgiver og master i sosialt ­arbeid, arbeider ved Hialeah Miami Lakes Senior High School i Florida. Hun har dedikert hele sin yrkeskarriere på 33 år til å hjelpe barn og unge i skolesystemet til bedre trivsel og psykisk helse. Dette har hun gjort gjennom å arbeide med forebygging og inter­vensjon på både individ- familie- og gruppenivå. Hun har bred erfaring med drifting og igangsetting av en lang rekke ulike tiltak og programmer som antimobbeprogrammer, jevnaldrende­rådgivning og familierådgivning. Hun har også ­undervist masterstudenter i sosialt arbeid.

NB: 5. juni på formiddagen arrangerer vi en minikonferanse for skoleledere, se egen invitasjon. Tema og forelesere er de samme.

Torsdag 5. juni

12.00 Velkommen, registrering, lunsj

13.00 Frank Zenere: Prevention of suicide and self-injury in a school setting:

Background and results from a systematic intervention approach.

A special focus on the “Trust Councelor” model.

14.30 Kaffe

15.00 Odalys Acosta: Working with children and young people who live difficult lives. Facing the worst with the students in the classroom.

16.00 Pilotprosjekt i to bydeler I Bergen: Erfaringer og planer for nytt tilbud til skoler om forebygging av selvmord og selvskading.

17.00 Slutt for dagen

Fredag 6. juni

08.30 Kaffe

09.00 Joaquin P. Hernandez: A whole school strategy for student wellbeing and safety: Competence, resources, organization.

10.30 Kaffe

11.00 Frank Zenere: The roles of caregivers in responding to student risk behaviors: Utilizing school and community resources.

12.00 Lunsj

13.00 Odalys Acosta: Helping students understand their inner and outer world: Using role-play and drama to improve emotional competence.

14.00 Kaffe

14.15 Odalys, Joaquin og Frank: Spørretime. Spørsmål kan stilles på norsk enten fra salen eller skriftlig i pausen før spørretimen.

15.00 Slutt

Praktisk 

Sted: Scandic Bergen City

Pris: 2000,-

Konferansemiddag: 3-retters inkludert to glass vin, 698,- (inngår ikke i konferanseavgiften) Konferansemiddagen er på Kitchen & Table restaurant, Clarion Hotel Adminral, C. Sundts gate 9

Påmelding: ELEKTRONISK PÅMELDIINGSSKJEMA

Påmeldingsfrist: Utvidet påmeldingsfrist til 15. mai 2014 (Tidligere 5. mai) Bindende påmelding.

Overnatting må bestilles av deltakerne selv og kan bestilles på bergencity@scandichotels.com eller på telefon 55 30 90 80. Vi har satt av en romblokk på 50 hotellrom.

Bookingkoden er: RVT050614

Rom som ikke blir brukt går tilbake til vanlig salg den 24 april. Vær tidlig ute.

Invitasjon til utskrift på jobben:

[wpfilebase tag=file id=136 tpl=simple /]

Detaljer

Start:
05/06/2014 @ 12:00
Slutt:
06/06/2014 @ 15:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Scandic Bergen City
Håkonsgaten 2
Bergen, Norge
+ Google-kart