Sensorimotorisk Psykoterapi nivå 2

Videreutdanning i behandling av traumelidelser.

Om videreutdanningen

Traumer og tidlige tilknytningserfaringer setter dype kroppslige spor. Tradisjonell psykoterapi retter seg mot kognitive og emosjonelle sider av slike erfaringer, mens fokus for denne utdanningen er hvordan du kan inkludere kroppen i traumeterapi. Sensorimotorisk Psykoterapi bygger på en psykodynamisk grunnforståelse, men integrerer også elementer fra kognitiv atferdsterapi, nyere nevrovitenskap og tilknytnings- og dissosiasjonteori. Mindfulness er helt sentralt i tilnærmingen.

Sensorimotorisk Psykoterapi skiller mellom to psykologiske problemstillinger: utviklingsmessige og traumatiske. Psykologiske vansker som har sin bakgrunn i en forstyrret tilknytningsrelasjon, medfører ofte vansker med synet på verden, selvet og relasjoner til andre mennesker. Posttraumatisk stress handler om overveldende hendelser som aktiverer overlevelsesreaksjoner og vanskeliggjør integrering av minner.

Nivå 1 retter seg mest mot posttraumatisk stress, og hvordan jobbe med overlevelsesreaksjoner gjennom en kroppslig tilnærming.

Nivå 2 omhandler hvordan både traumatiske og utviklingsmessige utfordringer påvirker hverandre gjensidig, og ikke minst hvordan man kan møte disse utfordringene i terapi. I løpet av utdanningen vil man bli kjent med ulike kroppsorienterte metoder for å jobbe med samspillet mellom posttraumatisk stress og tilknytningsvansker, og det legges stor vekt på øvelser og demonstrasjoner underveis i undervisningen. Se læringsmål og tema for nivå 2 under.

Temaer i nivå 2.

Praktisk

Varighet:

21 dager fordelt på 7 samlinger, altså 3 dagers samlinger hver gang.

Sted:

RVTS Vest, Ulriksdal helsepark, Ulriksdal 2

Dato for samlinger:

  1. 13-15 mai 2025
  2. 19-21 august 2025
  3. 16-18 september 2025 
  4. 11-13 november 2025
  5. 20-22 januar 2026 
  6. 17-19 mars 2026
  7. 5-7 mai 2026 

Påmelding:

Total deltakeravgift er kr. 54 000.

Påmeldingen er bindende.

Førstegangsbetaling: 14.000,- Det blir sendt faktura, med betalingsfrist den 15. januar. Mer informasjon om fakturering står i påmeldingskjemaet.

Påmeldingsskjema

Kvalifikasjoner for å delta er bestått Level 1 utdanning i Sensorimotorisk Psykoterapi.

Level 2 er godkjent som vedlikeholdsaktivitet av Norsk Psykologforening.

Forelesere:

Sensorimotorisk psykoterapi nivå 2

Sertifisert sensorimotorisk psykoterapeut og gestaltterapeut. Han har en BA i veiledning/rådgivning og over 25 års erfaring fra traumefeltet, med privat praksis,
undervisning og veiledning. Buckley driver et rådgivnings- og traumesenter tilknyttet en bedriftshelsetjeneste for transportsektoren (London Underground). I tillegg til terapi og rådgivningstjenester for ansatte, tilbyr de psykoedukasjon, grupper for stressmestring og støtte etter kritiske hendelser. Buckley er leder for den britiske foreningen av Sensorimotorisk Psykoterapi. Han er særlig interessert i somatisk psykologi, og hvordan kunnskap fra nyere nevro- og psykobiologi kan komme til anvendelse i traumeteori og terapeutiske intervensjoner.

Sensorimotorisk psykoterapi nivå 2

Ph D, nederlandsk psykomotorisk terapeut og forsker ved Altrecht Psykosomatiske Medisin. Dette er et senter for behandling av klienter med somatiske symptomlidelser. Hanneke er interessert i hvilken påvirkning alvorlig sykdom og somatiske symptomer har på velvære. Hun bruker Sensorimotorisk psykoterapi for å behandle underliggende traumer og tilknytningstema.
Hanneke har en MA i «Human movement sciences» fra Vrije Universitetet i Amsterdam, og en PhD i «Social sciences» fra Universitet i Utrecht. Hun har bl. a. forsket på klienters relasjon til egen kropp med somatiske symptomer, og bruk av non verbale utredningsverktøy. Hanneke er også gjesteforeleser ved Vrije Universitetet i Amsterdam, og Universitetet i Windesheim.

Sensorimotorisk psykoterapi nivå 2

Spesialist i klinisk psykologi og i klinisk nevropsykologi. Hun startet sin karriere med å jobbe innen rettspsykologi og jobbet deretter flere år med rusavhengighet. De siste årene har hun hovedsakelig jobbet med klienter med komplekse traumer og dissosiative lidelser ved en offentlig poliklinikk. Hun har flere års erfaring med veiledning av studenter i psykoterapi og med å holde forelesninger. Hun er tidligere medlem av Etisk råd i Norsk Psykologforening. Lisa er «Teacher in training» under Sensorimotorisk psykoterapi nivå 2.