Forebyggingsforum 2021:

#livetpåtimeplanen

Skolen som livredder

Samarbeid mellom rvts vest og rkbu vest

 

RKBU
RVTS

Regionalt kunnskapssenter for barn og unge (RKBU Vest )

Ressurssenter om vald, traumatisk stress og sjølvmordsforebygging

Møter du i blant barn og unge som selvskader og har selvmordsatferd, vil denne konferansen gi deg mange nyttige innspill til hvordan du kan hjelpe dem. Kunnskap om disse temaene kan redde unge liv.

Årets forebyggingsforum setter fokus på skolen som livredder. Forumet foregår digitalt, men vi har også et begrenset antall plasser fysisk. Her gjelder prinsippet “førstemann til mølla».

Dato: 27. mai Tid: 09.00-16.00

Pris digitalt: kr. 300.- Gå til påmelding

Pris fysisk: kr. 800.- Gå til påmelding

Konferansier: Siren Henschien

Siren Henschien

Journalist og TV2-anker

Siren Henschien er journalist og anker i TV 2 Nyhetene og Nyhetskanalen. Hun er også dokumentarskaper, med dokumentaren «Historien om Ragnhild», samt forfatter av boken «Hun ville jo ikke dø». Henschien har tidligere jobbet som reporter i NRK Her & Nå, samt som journalist i Bergensavisen. I tillegg er hun seksbarnsmor og vertsmor for enslige mindreårige flyktninger.

Peder Kjøs

Psykolog

Peder Kjøs er en av de ledende profilene innen psykologi og psykoterapi i Norge. Som programleder og terapeut på det anerkjente TV-programmet «Jeg mot meg» på NRK1 og gjennom podcastene «Hos Peder» og «God bedring", også distribuert av NRK, har han blitt et svært kjent navn. Han skriver for noen av de største avisene i Norge, og er en ettertraktet foredragsholder innenfor psykisk helse og menneskelige relasjoner.

Anne Kristine Bergem

Lege, spesialist i psykiatri og førstelektor ved OsloMet

Hun har bred erfaring fra psykisk helsevern som kliniker, fagleder og leder av Norsk psykiatrisk forening, og har vært fagrådgiver i Rådet for psykisk helse og i Barns Beste. Hun har skrevet en rekke bøker, hovedsakelig om temaet barn som pårørende, og er blant landets mest etterspurte foredragsholdere og formidlere på sine kompetanseområder. Hun er også fast spaltist i Bladet psykisk helse og for RVTS Sør.

André Baraldsnes

Seniorrådgiver

Baraldsnes har i sitt arbeid med mobbing i skolen samarbeidet med E.Roland og vært nær partner med Dan Olweus siden 1999 i de nasjonale satsningene mot mobbing i norske grunnskoler. I hans nåværende stilling som Senior Konsulent innenfor mobbing og implementeringskunnskap hos Norce Research - RKBU Vest i Bergen, har han medansvar for opplæring av fagpersonell i skoler innen systemarbeid mot mobbing, samt videreutviklingen av Olweusprogrammet mot mobbing og antisosial atferd.

Kathrine Fedøy

Spesialutdannet vernepleier

Jobber som fosterhjemsveileder i Familiehjem Bergen. Har tidligere arbeidet 15 år på barnevernsinstitusjoner i Bergen og på Stord. Har en sønn på 14 år (Andrés] og en nakenhund (Bella the beast). Kathrine sin hjertesak er å bryte ned tabuer rundt å snakke om selvmord og alt det innebærer.

Lisbeth Veddeng og Inger Lise RIngheim

Rådgiver og helsesykepleier

Begge jobber ved Skranevatnet skole, og har vært med fra begynnelsen da Porsjektgruppen for selvmordsforebyggingn i skolen ble opprettet (nå Livet på timeplanen), for ca 10 år siden. De sitter nå i hovedressursgruppen i samme bydel (Fana/Ytrebygda). Gjennom dette har de gjennomført nettverkssamlinger i bydelen. I tillegg har de undervist i portnerkurset, drevet opplæring av ressurspersoner og bidratt med rådgivning overfor andre. Dette i tillegg til oppfølging av enkeltelever og grupper av elever gjennom arbeidet på skole.

Program