Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

09.05.18: Sensory Regulation for Childhood Trauma

09/05/2018 @ 08:30 - 15:30

NOK500

9. mai 2018 inviterer Klinikk psykisk helsevern for barn og unge, Helse Bergen og RVTS Vest til et helsdagsseminar med ergoterapeut Marti Smith. Dette kurset er en gylden mulighet for alle som jobber med traumatiserte mennesker, barn som voksne.

Vi har «lånt» Marti Smith til Bergen i forbindelse med at hun er i Norge gjennom et samarbeid med NKS Østbytunet behandlingssenter og Bufetat- Øst. Smith er ergoterapeut tilknyttet Academy of Child Trauma’s Fellowship. Hun har gjennom samarbeid med blant andre Bruce Perry etablert seg som en ressursperson internasjonalt når det gjelder å oversette den kunnskapen vi i dag har om utviklingstraumer til praktiske tiltak og konkrete verktøy.

Regulering og toleransevinduet blitt sentrale begreper i behandlingen av både traumatiserte voksne og barn, og stadig flere tjenester ser betydningen av å jobbe reguleringsstøttende og tilby «traumebevisst omsorg». Sentralt i dette arbeidet er å klare å gi disse klientene de viktige kroppslige og sensoriske erfaringene de har fått for lite av, men som de trenger for å utvikle seg ut av sine vansker. Her har Smith mye spennende å bidra med! Utover utdypende teoretisk kunnskap vil deltagere på kurset lære praktiske ferdigheter de kan ta i bruk umiddelbart.

Kursdagen blir innledet med kunnskap om hvordan traumer påvirker barns tidlige utvikling, og går så videre til å fokusere på strategier for å styrke barn og voksnes reguleringsevne. Mer spesifisert vil temaer for dagen inkludere;

  • Utforske hvordan traumer kan påvirke systemfunksjoner som igjen påvirker adferd.
  • Utforske hvordan terapeuter kan jobbe med omsorgspersoner og pasienter for å hjelpe med traumerelatert adferd.
  • Diskutere en rekke intervensjoner som kan hjelpe pasienter med regulering.
  • Identifikasjon av en rekke behandlingstilnærminger og spørsmål man kan stille for å identifisere hvilken behandlingstilnærming som vil passe den aktuelle klienten.

Kurset vil passe for alle som jobber terapeutisk med traumatiserte pasienter. Mye av det Smith formidler om praktiske tiltak og konkrete verktøy, har overføringsverdi til arbeid med barn, unge og voksne med utviklingsforstyrrelser, som ADHD og autisme, og deres familier.

Tidsplan

09.00 til 15.30, med registrering fra 08.30. Det blir lunsj og pauser underveis.

 

Påmelding innan 3. mai. Pris 500,-

Meld deg på

Detaljer

Dato:
09/05/2018
Tid
08:30 - 15:30
Kostnad:
NOK500

Sted

Bygg for biologiske og basale fag (HUS)
Jonas Lies vei 91
Bergen, Norge
+ Google-kart