Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

03.12.15: Et liv i eksil: Somalia- folk, historie, kulturell gevinst og utfordringar

03/12/2015 @ 10:00 - 15:00

Foredraghaldarar:

Kassim Mohamed Adan og Abdullahi Elmi ( Begge frå Somalia)

 

Temadag_Skei1
Kassim Mohamed Adan.

Kassim Mohamed Adan arbeider som timetolk i Bergen Kommune, og har vore forstander i Bergen Moske i perioden 2012 -14. Samstundes hadde han verv som Styremedlem i STL (Samarbeidsråd for tros- og livssyn).

Kassim er utdanna apotekteknikar med ein “Higher Diploma in Pharmacy”, KMTC Nairobi, og har jobba ved Apotek 1, Svaneapoteket i Bergen.

Han seier:

«Jeg er meget interessert i å jobbe med mennesker og dialog mellom ulike kulturer. For tiden er jeg engasjert i feltet som omhandler det flerkulturelle samarbeidet. Jeg har holdt foredrag for ansatte i barnevernet og introduksjonssenteret (Tolketjenesten) om islam og minoritetsforståelse. Er veldig glad i utveksling av ideer og er innstilt på å hjelpe folk i vanskelige livssituasjoner. Jeg har god kjennskap til innvandrermiljøer gjennom mitt samarbeid med Det Felles Innvandrerrådet i Hordaland og STL. Som et medlem av minoritetssamfunn, forstår jeg hva det innebærer å være utsatt for et liv i eksil. Jeg har respekt for og setter pris på våre ulike syn på livet. Forskjellene gir oss et rikere og mer fargerikt samfunn. Jeg er opptatt av å fremme selvstendighet og kreativitet i hverdagsutfordringer».

For tida er Adan kursdeltakar på ICDP rettleiing, minoritetsversjonen.

 

 

Temadag_Skei2
Abdullahi Elmi.

Abdullahi Elmi har Bachelorgrad for tospråklige lærarar ved Høgskolen i Bergen i tillegg til ein Bachelorgrad i arabisk/ Midtøstenkunnskap og Nord-Afrikanske studiar ved universitetet i Bergen. I 2011-12 tok han somaliske studiar ved høyskolen i Hedmark. I dag arbeider Elmi som tospråkleg lærar ved Slettebakken skole, Fana gymnas, Rothaugen skole og periodevis ved Askøy kommune.  I tillegg underviser han 50 timar samfunnskunnskap for vaksne innvandrarar ved Nygård skole, i Bergen. Elmi jobbar også som tolk ved tolketjenesten i Bergen kommune og er kontaktperson mellom Bergen Moske og barneverntjenesten i Bergen kommune. Han held ulike foredrag for innvandrarmiljøet i Bergen og omegn.

Han seier dette om sine fritidsaktivitetar:

«Jeg er autorisert fotballdommer og dømmer fotballkamper i helgene. Jeg er også leder for veldedighetsorganisasjonen Qado»

For tida er også Elmi kursdeltakar på ICDP rettleiing, minoritetsversjonen.

 

 

Påmeldingfrist: 26. november 2015

MERK: Temadagen er gratis. Dersom du melder deg på, men likevel ikkje har høve til å komme – er det viktig at du gjer beskjed om dette ved påmeldingsfristen. Ved manglande oppmøte vil det bli sendt gebyr på 500,-.

Detaljer

Dato:
03/12/2015
Tid
10:00 - 15:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Thon Hotell Jølster
6841 Skei
Jølster, 6841 Norge
+ Google-kart