Dato: 11. mai 2022/ kl. 09.00 -16.00
Sted: Radisson SAS Bryggen / digital deltagelse
Arrangører: LEVE Hordaland, RVTS Vest og RKBU Vest.
Arrangørene legger til rette for deltagelse både fysisk og digitalt.
Foreleserne på konferansen vil hjelpe oss å forstå hva det er som gjør at menn og gutter ligger så høyt på selvmordsstatistikken, og ikke minst hva vi kan gjøre for å forebygge dette.
Vi får høre forelesere som selv er etterlatte etter selvmord, som har hatt selvmordstanker eller som på ulike måter jobber med å hjelpe mennesker som sliter med selvmordstanker. Disse vil belyse tematikken ut fra sine erfaringer, enten de er personlige eller fra et hjelper-perspektiv.»
Ingvild H. Kjørrefjord har siden hun mistet sin bror Kjetil i 2013, engasjert seg i selvmordsforebygging. Hun er nestleder i Landsstyret i LEVE og jobber til daglig som leder for innovasjon i StormGeo.
Jan Bulukin er utdannet sivilingeniør, men er i dag pensjonist. Han er gift, 67 år gammel, og har en gjenlevende sønn. Den eldste sønnen gikk bort sommeren 2018 i en alder av 23 år. Jan ønsker å dele sine personlige betraktninger om selvmord, samt å fortelle om sine erfaringer fra deltakelse i Leve Oslo sitt Pappanettverk som han har vært del av siden 2018.
Johannes Langhelle er utdannet politi, jobber som aktivitør på Blå Kors dagsenter. Han vil fortelle sin historie som typisk vellykket ung mann som hadde alt, utenom god psykisk helse.
Greta Gramstad er leder for Kirkens SOS Bjørgvin. Sammen med nestleder Karl Dag Bærug har hun jobbet med selvmordsforebygging i Kirkens SOS’ døgnåpne krisetjeneste i henholdsvis 38 og 26 år. Som Norges største krisetjeneste besvarer de nærmere 500 samtaler hvert døgn på telefon, chat og sos-melding. Nær halvparten av telefonsamtalene er fra menn. Greta og Karl Dag vil snakke om hva de møter i disse samtalene, og hva de gjør for å skape gode samtaler om livskriser og selvmordstanker.
Karl Dag Bærug er nestleder for Kirkens SOS Bjørgvin. Sammen med leder Greta Gramstad har han jobbet med selvmordsforebygging i Kirkens SOS’ døgnåpne krisetjeneste i henholdsvis 26 og 38 år. Som Norges største krisetjeneste besvarer de nærmere 500 samtaler hvert døgn på telefon, chat og sos-melding. Nær halvparten av telefonsamtalene er fra menn. Greta og Karl Dag vil snakke om hva de møter i disse samtalene, og hva de gjør for å skape gode samtaler om livskriser og selvmordstanker.
Sigurd Furstenberg Tillisch er utdannet sykepleier. Sammen med Rolf Erik Scott skal han snakke om "Verksted og sofagruppe"- en kortreist, analog tilnærming til mannehelse og relasjonsbygging. Innhold og ringvirkninger.
Rolf Erik Scott er politiker og antropolog. Sammen med Sigurd Furstenberg Tillisch skal han snakke om "Verksted og sofagruppe"- en kortreist, analog tilnærming til mannehelse og relasjonsbygging. Innhold og ringvirkninger.
(både fysisk og digital deltagelse)
590,- per person.
Medlemmer i LEVE Hordaland (kun fysisk): 290,-
Frist for påmelding: 5. mai 2022
Konferansen er fulltegnet.
Registrering
Musikalsk innslag ved "Gjenklang", Lars Tuastad og Morten Sommerbakk
Velkommen ved konferansier Ingvild Kjørrefjord
Knut Harald Ulland, generalsekretær LEVE.
Endring i program! Ronnie Kristensen erstatter Johannse Langhelle.
Ronnie Ckristensen er gründer og tidligere proff fotballspiller. Han har selv hatt psykiske problemer og vært i behandling DPS. Han har jobbet mye med å hjelpe seg selv. Han er optatt av å gi mennesker med ulike diagnoser mulighet i bedriften. Lager podcast, om bl.a psykisk helse.
Pause
«Kirkens SOS møter menn i krise!», Greta Gramstad og Karl Dag Bærug, Kirkens SOS
«Livskrisehjelpen sitt tilbud til mennesker i krise», Ragnhild Isaksen, Livskrisehjelpen
Lunsj
«Verkstedbasert folkehelse for menn. I live med folk rundt deg. En prat skulder til skulder», Foreningen Menn i skjul.
«Pappanettverket - gruppe for etterlatte fedre», Jan Bulukin
Pause
Paneldebatt: «Hvilke muligheter har menn for hjelp?», Ledet av Ingvild Kjørrefjord
Oppsummering – Takk for i dag v/ konferansier Ingvild Kjørrefjord